Det er hælj, året er akkurat blitt 2018, stedet er Biri

Nok en gang har praten og samtalene kretset rundt ungdom som ikke er i aktivitet og som ikke deltar i samfunnet. Vi snakker om bekymringen for de unge som lager seg en problemknute av uvilje og sosial ensomhet, hjemme på barnerommet, som de for lengst har vokst ut av. Dette er ikke greit! 

Vi sjekket hvor mange er det dette gjelder, hvor mange ungdommer er det som ikke er i daglig aktivitet, utdanning eller arbeid i Norge?  

Vi fant store tall,  tall som 30 000 unge mennesker i alderen 15- 29 år  som bor i Norge og ikke er i arbeid, utdanning eller opplæring. Dette er ikke greit!

Plutselig blir det nok av tørrprat og samtalen dreier seg om hva kan vi, Tone og TIna, gjøre med dette samfunnsproblemet. Hva kan vi, som kan bidra til at ungdom utenfor samfunnets daglige gjøremål skal skjønne at vi trenger hver eneste hånd og hvert eneste hode. Norge  trenger dem!

Norge trenger dem til å bygge veier, Norge  trenger dem til å rydde skog, Norge  trenger dem til å kjøre buss og tog, Norge trenger dem til å bygge, Norge trenger dem til å reparere, Norge trenger dem til å ta vare på unge og gamle, Norge trenger dem til å finne opp nye ting og nye måter å gjøre ting på.

Samfunnet trenger dem, fagopplæringa trenger dem og Norge trenger dem. Vi trenger dere alle ungdommene, dere som tror dere kan noe, dere som ikke tror de kan noe og dere som tror dere ikke orker. 

Altså–  nå vi må gjøre noe. Vi må bidra til at unge mennesker raskere finner vei til arbeid og fagkompetanse. Vi vet at arbeidslivet trenger unge mennesker, lysene hoder og kreativt mangfold.

Før i tiden returnerte lærlingene til opplæringsinstitusjonen, der fikk de et perfeksjoneringskurs før de gjennomførte fagprøven, og ble fagarbeidere som stod støtt på egne bein.

Så hva om vi, Tina&Tone, lager et perfeksjoneringskurs som skal gi ungdom kunnskap, erfaring og mot til å stå i opplæring og endring, helt de de har et fagbrev. Et skikkelig Kræsjkurs.

Metodikken“15 økter om livet” ble en realitet. VgoSentralen AS ble etablert. 

HjÆLp Så måtte vi være kreative hvem skulle hjelpe oss? Vi er ikke gode på data, ikke kan vi tegne og lage logo, eller vite nok om hvem ungdom i 2020 er, hvordan de har det, og hvordan de tenker. Det vet vi fortsatt ikke nok om, men vi har fått god hjelp underveis.

En stor takk til Mathilde som setter sammen farger, lager fine illustrasjoner og logo til oss. Mina som styrer Instagram og som bidrar med mye mer enn ord kan beskrive. Joakim som er grafisk designer og har laget hjemmeside. Get Academy som har gitt oss verdifull lærdom og sparket oss i gang digitalt, selv og vi var en størrelse for liten for de å leke med – ennå. Vi kommer tilbake til det.

Til dere venner og familie. Kjære dere! Takk for romslighet og tålmodighet, vi er ingenting uten dere. All kjærlighet går deres vei.

Et av våre formål er som følger

VgoSentralen skal finne, kontakte, motivere og jobbe med ungdom gjennom samtaler, karriereveiledning og oppfølging. VgoSentralen skal bygge bærekraftig mestringsfølelse om hverdagslivets helse fra jeget til samspill med andre. Ungdommene og VgoSentralen skal sammen skape innhold og  bygge fremtidstro

Så hallo, dere som kjenner noen som kjenner noen, og som leser dette. Vet du om en ungdom som trenger VgoSentralens metodikk og kræsjkurs om å stå i valg, ta kontroll på hverdagen og planlegge første karrierevei. Del og send en melding til oss så skal vi love å sjekke ut om vi er de rette til å hjelpe.

Vårt motto er at vi slipper ikke ungdom før ungdom slipper oss

Vi gleder oss til å stå i fortsettelsen….

Smil og gledelig hilsen fra

Tina&Tone